WELKOM op de site van
Stichting De Theaterstraat

Rochussenstraat 289 A 3023 DE Rotterdam info@detheaterstraat.nl 010-477 73 61

Stichting De Theaterstraat maakt kwalitatief hoogwaardige kunstprojecten en voorstellingen met bewoners, instellingen en ondernemers uit buurten en wijken. Dit doet zij met heterogeen samengestelde groepen. Hierdoor brengt zij verbindingen tussen individuen, groepen en organisaties tot stand en geeft zij een sociale impuls aan een buurt, of wijk. De projecten zijn erop gericht om diversiteit op een positieve manier voor het voetlicht te brengen, zowel in de productiefase als in de uiteindelijke presentatie.

Actueel

De Geest van Delfshaven
Tijdens deze tocht hoor jij live en via een koptelefoon wonderlijke verhalen en aanwijzingen. Zo praten mensen, gevelkopjes en beelden met je, en helpen zij jou Jonkert te vinden. Ook zul je op verschillende manieren proberen het kwaad te weren en het goede te bevorderen. Dit alles in het mooie decor van (historisch) Delfshaven, waarin je ook het liefdesverhaal hoort van Werinde en Theo.

Wanneer?
Op verzoek, dus u kunt (bijna) altijd een Privé-tocht boeken (bijvoorbeeld voor verjaardagen / middenbouwgroepen / familiefeesten etc.)
Lees verder >>


De Verhalenslinger: Luister, speel, leer en vertel! Theater en literatuur
verhalenslingerDe voorstelling in een slinger langs alle hoeken en verborgen plekjes van het theater.
De Verhalenslinger is een interactieve voorstelling geïnspireerd op een literair jeugdboek. Aan de hand van het gespeelde verhaal wordt de fantasie geprikkeld en gaan de kinderen zelf met spel en taal aan de slag. Ze gaan op ontdekkingstocht door het theater en komen zo de verschillende aspecten van het verhaal tegen. Ook spelen ze zelf een stukje van het verhaal en gaan ze met de spelers en elkaar in folosofisch gesprek over het verhaal. Via theater wordt kennis gemaakt met literatuur en andersom. De voorstelling is een combinatie van actieve, receptieve en reflectieve elementen.
Het verhaal heeft de hoofdrol en de kinderen zijn de spelers.
De voorstelling is gericht op taalontwikkeling, samenwerken, op elkaar reflecteren en een onderwerp van verschillende kanten bekijken.
De Verhalenslinger is geschikt voor kinderen van groep 1 en 2 en vindt plaats in het Laaktheater in Den Haag (Ferrandweg 4T, 2523 XT, Den Haag).


Oude projecten
Informatie over oude projecten vindt u door hier te klikken.

Vragen
Heeft u vragen, opmerkingen over of suggesties voor De Theaterstraat? Mail ons door hier te klikken. U kunt ons tijdens kantooruren ook bellen: 010 - 477 73 61.

Met veel dank aan..
Projecten van De Theaterstraat worden mede mogelijk gemaakt door:
Lees verder >>

foto: Ellen Prins (Uit: Het 1e project van de Theaterstraat in 2005)